Krim-Alfabetet:B

b Det har blivit dags för bokstaven B i Paperback Lovers
 Krim-Alfabetet.

Man ska lista en kriminalroman som man gillar, en krim-författare som man gillar och en kriminalroman man vill läsa på varje (förhoppningsvis) bokstav i alfabetet. Det behöver inte vara den bästa man läst, eller favoritförfatttare heller. Tanken är att man ska kunna täcka så många krimförfattare som möjligt.

Här kommer mina B i krim-alfabetet.

Bombyx Anne Rambach.
Diane är kanske lite väl mycket hjältinna och det hela lite ”to much.” Men jag tyckte verkligen om Bombyx och jag kommer läsa nästa bok om Diane som ges ut i sommar.

Sara Blædel
Jag har inte lästa något av Sara B än. Men jag ska, hennes två första böcker, Pulver och Kalla mig prinsessa har stått i min hylla ett bra tag redan. Så kanske i sommar?

Berättelse om Herr RoosHåkan Nesser
Den här boken står också i min hylla och den ska jag absolut läsa i sommar. Jag har läst dom andra två böckerna om kriminalkommisarie Gunnar Barbarotti och gillade.

Annonser

4 svar till “Krim-Alfabetet:B

  1. De två första Barbarottiböckerna står och väntar i min hylla. Tack för tipset om Bombyx!

  2. Berättelsen om Herr Roos var väldigt bra, men det var nästan synd att Nesser gjort deckare av den. Som roman hade den nog blivit strået vassare, för det är kriminaldelen som känns aningen haltande. Tack för tipset att det kommer ytterligare en bok om Diane. Gillade också Bombyx och jag gillar när det kommer översättningar från franskan.

  3. Berättelse om herr Roos låg länge och kvalade på bokstaven B, men den kommer in på en annan bokstav :-) Vill också läsa den!

    Anne Rambach var något nytt för mig!

  4. Allihopa… Tack! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s